Imami džemata Nusret-ef. Hodžić i Abdulvehab-ef. Vehabović predstavili su aktivnosti džemata, a Ermin Džinić, zastupnik u Saboru Islamske zajednice u Njemačkoj, predstavio je projekat kupovine novih prostorija

Predvodnici džemata “Hidaje” iz Minhena su u četvrtak 9. marta ove godine posjetili Behram-begovu medresu u Tuzli, gdje su održali prezentaciju svoga rada.

Džemat „Hidaje“ je zvanično počeo sa radom 2009. godine, prije svega kao mekteb za djecu. Danas broji 333 člana i 310 upisanih mekteblija, a spektar njihovih aktivnosti je širok, od sadržaja za najmlađe preko aktivnosti za mlade, porodicu, edukativnih programa, te druženja i međusobnog zbližavanja.

Imami džemata Nusret-ef. Hodžić i Abdulvehab-ef. Vehabović predstavili su aktivnosti džemata, a Ermin Džinić, zastupnik u Saboru Islamske zajednice u Njemačkoj, predstavio je projekat kupovine novih prostorija, koje su džematu neophodne za njihov dalji uspješan rad. Prostorije u kojima se trenutno odvijaju džematske aktivnosti su unajmljene i svojim kapacitetom ne mogu odgovoriti potrebama džemata.

Susretu su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, glavni imam MIZ Puračić Zijad-ef. Vehabović i nekolicina tuzlanskih imama. Oni su izrazili svoje zadovoljstvo ovom posjetom i detaljnijim upoznavanjem s radom džemata „Hidaje“. 

(Više informacija o džematu i načinima kako podržati njihov rad moguće je pronaći na stranici http://www.hidaje.de/)

{gallery}1003170{/gallery}