Danas je u zvorničkom naselju Karakaj, pred oko dvije hiljade vjernika, svečano otvorena još jedna džamija.

Svečanost otvorenja je započeta učenjem odlomka Kur'ana od strane Izudina ef. Memića. Predsjenik Medžlisa Islamske zajednice ZVornik Mustafa ef. Muharemović je uputio riječi dobrodošlice svim gostima i naglasio ja je ovo 23. poratno svečano otvorenje na području Medžlisa. Predsjenik Građevinskog odbora Hasan Grebić je opisao tok gradnje džamije od 1991., nastavka radova od 2006. do okončanja radova i svečanog 2015. godine.

Glavni imam Medžlisa Haris ef. Mustajbašić je uputio ove genaracije na gledanje u budućnost, radi naših potomaka. Na skupu su govorili i Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Izaslanik Muftije tuzlanskog je bio dr. Sead ef. Seljubac. Prenio je selame Vahid ef. Fazlovića, te u svom izlaganju je posebno ukazao na značaj i ulogu džamije u našoj vjeri, kulturi i tradiciji.

Izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića muftija goraždanski Remzija ef. Pitić je prenio podršku Poglavara Islamske zajednice i postavio pitanja: šta je nama čovjek, šta nam je džamija i šta nam je činiti, te na nji dao neke odgovore.

Ašere na karaju programa je proučio Mevludin ef. Hrnjić, prvi imam ovce džamije, a dovu bivši glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Nurija ef. Čikarić. Tokom svečanosti uručene su zahvalnice najvrednijim aktivistima i vakifima, a ključeve od džamije Remzija ef. je uručio Abdulahu Ramiću – Mališu, koji ju je svečano otvorio.

{gallery}1708150{/gallery}