U petak 23. novembra 2018. godine u džamiji u Novoj Kasabi, MIZ Vlasenica, upriličen je ispraćaj u penziju dugogodišnjeg imama ovog džemata Sulejman-ef. Sulejmanovića.

Svečanost je održana nakon džuma-namaza, koji je predvodio i hutbu održao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog. Dr. Seljubac se zahvalio Sulejman-ef. za njegov dugogodišnji predan rad u Islamskoj zajednici, a posebno za angažman u džematu Nova Kasaba u teškom periodu nakon Agresije na Bosnu u Hercegovinu.

Glavni imam MIZ Vlasenica Nurdin-ef. Grahić je, u ime Medžlisa, uručio zahvalnicu Sulejman-ef. za njegov šesnaestogodišnji rad u ovom džematu. Poželio je i dobrodošlicu novom imamu Elvin-ef. Hodžiću, koji će nastaviti stopama njegovog prethodnika.

Sulejman-ef. se u svome obraćanju zahvalio Islamskoj zajednici na podršci tokom njegovog rada, a posebne riječi zahvale uputio je džematlijama. On se prisjetio njegovih prvih dana u Novoj Kasabi, izazova sa kojima su se suočavali povratnici i današnjeg vremena u kojem džematlije žive. Uputio je i riječi podrške novom imamu istakavši kao je siguran da će ovaj džemat i u narednom periodu jačati i ostvarivati veliki uspjeh na svim poljima rada.

Tokom ove posjete Novoj Kasabi dr. Sead-ef. Seljubac je, u pratnji glavnog imama Nurdin-ef. Grahića, posjetio i Edukativni centar u Novoj Kasabi gdje se izvodi instruktivna nastava za učenike iz Konjević Polja. Oni su ovom prilikom obišali i razgovarali sa učenicima i njihovim nastavnicima.