Humanitarna akcija Muftijstva tuzlanskog pod nazivom „Vršnjak vršnjaku“ u narednim danima će biti organizovana u medžlisima Puračić, Kalesija, Kladanj, Brčko i Bijeljina.

Tim povodom, u ponedjeljak 22. oktobra 2018. godine, održan je sastanak na kojem su prisustvovali Muamer Zukić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog, Mumin-ef. Mumić, koordinator za društvenu brigu u Muftijstvu, glavni imami, koordinatori za društvenu brigu i predsjednici aktiva iz medžlisa u kojima će biti realizovana akcija.

Tokom akcije će polaznici vjeronaučne i mektebske nastave, putem muallima i vjeroučitelja u Lukavcu, Kalesiji, Kladnju i Brčkom, i preko muallima u Bijeljini, prikupiti novčana sredstva koja će biti donirana za potrebe projekata organiziranja dnevnih centara i igraonica koji se realiziraju za djecu povratnika u Podrinju i Posavini.

Akcija je pod istim nazivom organizirana prije dvije godine u medžlisima Tuzla, Puračić i Živinice, a u cilju pružanja pomoći Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, te na proljeće ove godine u medžlisima Tuzla, Gračanica i Srebrenik za potrebe pružanja pomoći Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.