U petak 28. januara 2022. godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je medžlise Srebrenica i Bratunac.

U Srebrenici je muftija Fazlović prisustvovao sastanku Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari i Savjetodavne radne grupe Memorijalnog centra. Na sastanku su razmatrana neka od najvažnijih pitanja u radu Memorijalnog centra u tekućoj godini. Savjetodavna radna grupa ima značajnu ulogu u planiranju i provođenju aktivnosti Memorijalnog centra. U njenom radu učestvuju predsjednice udruženja majki Srebrenice i Podrinja. Predsjednik ovog savjetodavnog tijela je muftija Fazlović.

Isti dan, muftija Fazlović je predvodio džuma-namaz u džematu Glogova, Medžlis Islamske zajednice Bratunac, te je džematlijama prenio selame i poruke reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Muftija Fazlović je tom prilikom poručio da je Bosna i Hercegovina naša jedina država. „U njoj nikome ne uskraćujemo ono što mu pripada. Spremni smo da budemo dobre komšije ali i da poručimo da smo sigurni u sebe i da smo mi ovdje svoji na svome“, kazao je Muftija.

Istakao je da je u životu vjernika najvažniji iman i čvrsta vjera u Stvoritelja Allaha, dželle šanuhu. „Nakon čvrstog imana najvažnije je da na temeljima povjerenja gradimo džemat. Dragi Bog nas je ovdje u našoj Bosni i Hercegovini uputio da imamo naše džemate i da se u njima okupljamo. I džuma-namaz, između ostalih svrha, ima tu veliku zadaću da muslimane podsjeća da su jedno. Ne može proći sedmica a da muslimani nisu zajedno u safu“, poručio je muftija Fazlović, te je istakao kako se danas, nakon teških iskušenja, džemat Glogova dobro razvija i u njemu u svojim domovima, na svojoj zemlji žive stabilne porodice Bošnjaka.

Nakon džuma-namaza muftija Fazlović je održao sastanak s glavnim imamom MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžićem, predsjednikom ovog medžlisa Admir-ef. Velićem i glavnim imamom MIZ Srebrenica Damir-ef. Peštalićem.