Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u srijedu 24. novembra 2021. godine, primio je u Srebrenici muftiju sarajevskog dr. Nedžad-ef. Grabusa i njegove saradnike. U delegaciji Muftijstva sarajevskog, koja je posjetila Muftijstvo tuzlansko i medžlise Srebrenica i Bratunac, bili su glavni imami i predsjednici izvršnih odbora medžlisa Muftijstva sarajevskog.

Muftija Fazlović se zahvalio gostima što su uoči 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine odlučili posjetiti Podrinje. Istakao je ulogu i važnost naših medžlisa i džemata. Obaveza onih medžlisa koji imaju predispoziciju da se razvijaju i napreduju brže je da budu podrška drugima. Raduju nas i ohrabruju česte posjete naših imama i džematlija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine Bošnjacima u Podrinju, kazao je muftija Fazlović.

Muftija sarajevski dr. Nedžad-ef. Grabus se zahvalio muftiji Fazloviću na gostoprimstvu. Istakao je da svi glavni imami, predsjednici izvršnih odbora i imami, trebaju imati obavezu da povremeno dođu u Srebrenicu i Podrinje, te da je naša sudbina zajednička i s njom se posebno u teškim vremenima valja zajednički nositi.

Glavni imam MIZ Srebrenica Damir-ef. Peštalić je govorio o životu Bošnjaka u Podrinju, izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju Podrinjci, te njihovoj velikoj ljubavi prema domovini.

Prijemu su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić i predsjednik IO MIZ Srebrenica Faruk-ef. Hasanović.

Delegacija Muftijstva sarajevskog posjetila je šehitluke u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, te je upriličen obilazak sadržaja Memorijalnog centra. Direktor Memorijalnog centra dr. Emir Suljagić zahvalio se gostima na posjeti ističući važnije aktivnosti u radu ove ustanove.

Nakon Srebrenice delegacija Muftijstva sarajevskog je posjetila Medžlis IZ Bratunac gdje su glavni imam i predsjednik Elvir-ef. Hodžić i Admir-ef. Velić goste upoznali s radom ovog medžlisa. Gosti su posjetili šehidsko mezarje „Veljaci“ u Bratuncu i šehidsko mezarje „Rakita“ u Vlasenici. Domaćini u Vlasenici bio im je glavni imam Nurdin-ef. Grahić.