Povodom početka nove školske godine muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u ponedjeljak 4. septembra 2023. godine Behram-begovu medresu.

Muftija Fazlović je o početku nove školske godine razgovarao s direktorom dr. Ahmedom Hatunićem. Profesorima i učenicima ove škole poželio je uspješnu školsku godinu te da svojim vrijednim radom nastave ostvarivati odlične rezultate.

Muftija Fazlović je ovom prilikom obišao učenike prvih razreda.

– Vjerujem da ste danas ovdje u Behram-begovoj medresi s velikim ushićenjem i srećom. Ovo vaše životno putovanje je blagoslovljeno. Imate važne pretpostavke koje ste donijeli iz porodica, osnovnih škola, s časova vjeronauke i mekteba. Zahvaljujem se medresi, direktoru i vašim profesorima što su vas ovako lijepo prihvatili. Islamska zajednica će uvijek biti uz vas. Podsticat ćemo vas i podržavati na putu izrastanja u velike ličnosti koje trebaju našem narodu i domovini Bosni i Hercegovini. Uvjeren sam da ćete biti dostojni učenici i učenice Berham-begove medrese te da ćete svojim ahlakom i vrijednim radom to pokazati, poručio je učenicima i učenicama prvih razreda muftija Fazlović. Naglasio je da nema ustanove koja u ovom vremenu može toliko dati mladom čovjeku, učeniku kao što to mogu naše medrese.

Behram-begovu medresu u Tuzli, najstariju obrazovnu ustanovu u sjeveroistočnoj Bosni, ove školske godine pohađa 523 učenika, 259 učenika i 264 učenice. U prvi razred je upisano 76 učenika i 66 učenica.