Važnost duhovnosti u svakodnevnom životu bila je tema predavanja koje je u odžačkom Centru za kulturu, u utorak 10. decembar 2019. godine održao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.
Predavanju, koje su organizovali Medžlis Islamske zajednice Odžak, Župni ured, Osnovna škola Vladimira Nazora i Srenja škola Pere Zečevića u Odžaku, prisustvovali su učenici osnovne i srednje škole, njihovi roditelji, nastavnici i profesori.
Dr. Seljubac je kazao da je duhovnost preventiva raznih društvenih zala, a porodica kamen temeljac u razvoju svake individue. I kocka, veliko društveno zlo, posljedica je odsustva duhovnosti kao i druge ovisnosti i poroci, istakao je dr. Seljubac te je naveo konkretne primjere i uputio nekoliko korisnih savjeta mladima.
Predavanju su prisustvovale direktorice osnovne i srednje škole u Odžaku Nada Bačić i Ivanka Pudić, a prisutnima su se obratili direktorica Centra Danica Ilić, glavni imam Fahrudin-ef. Mujanović i odžački župnik Jakov Filipović.
Isti dan, dr. Seljubac je obavio i stručni nadzor na času Islamske vjeronauke u OŠ Vladimira Nazora u Odžaku kod nastavnika Samira Šaćirovića. Stručnom nadzoru su pristvovale direktorica i pedagogica škole Nada Bačić i Anela Vasiljević Pobrić i glavni imam Fahrudin-ef. Mujanović.
Upriličena je i posjeta Mektebu za cjelodnevni boravak Medžlisa IZ-e Odžak gdje su odgajateljice dr. Seljubca izvijestile o broju djece, aktivnostima, uslovima rada, potrebama i planovima ovog mekteba.