Tokom susreta je naglašeno da bi se u narednom periodu trebalo posvetiti posebna pažnja usaglašavanju aktivnosti Odbora za međureligijsku saradnju i Mreže žena vjernica Tuzle

Predstavnice Mreže žena vjernica Tuzle, na čelu sa stručnom savjetnicom Međureligijskog vijeća BiH Oliverom Jovanović, sastale su se s dr. Seadom-ef. Seljubcem, pomoćnikom muftije tuzlanskog.

Sastanak je održan u utorak 3. februara u sjedištu Muftijstva tuzlanskog.

Gošće su upoznale dr. Seljubca s detaljima osnivanja Mreže u Tuzli, njenim aktivnostima i idejama koje bi se mogle realizirati u narednom periodu. 

Tokom susreta je naglašeno da bi se u narednom periodu trebalo posvetiti posebna pažnja usaglašavanju aktivnosti Odbora za međureligijsku saradnju i Mreže žena vjernica Tuzle, kako bi se udružila snaga, energija i resursi svih koji rade na polju međureligijske saradnje na ovom području. Na zajedničkoj platformi rada bolje će se prezentirati sve te tradicijske vrijednosti, različitosti i specifičnosti koje sve vjerske zajednice imaju.

Ovom sasatanku su prisustvovale i predstavnice Asocijacije žena MIZ Tuzla prof. Alma Mehidić i prof. Elmedina Osmić Brzović.

mreza zena 151