U četvrtak, 15. juna 2023. godine, upriličen je prijeme za pobjednike Desetog državnog takmičenja iz islamske vjeronauke i učenike koji su osvojili nagrade na literarnom konkursu koje je Muftijstvo tuzlansko raspisalo povodom 7. maja – Dana džamija.

Dr. Mensur Husić, rukovodilac  Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog prenio je pobjednicima selam i čestitku muftije dr. Vahid-ef. Fazlovića, te ima zaželio puno uspjeha u njihovom daljem obrazovanju. U svom obraćanju mladima je uputio poruku da je mladost dragocjeno životno doba, te da je iskoriste u sticanju korisnih znanja i usvajanje vrijednosti naše vjere, kulture i tradicije. Odgojeni o kvalitetno obrazovani mladići i djevojke su snaga naše zajednice.

Na Desetom državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke prvo mjesto u kategoriji osmih razreda zauzeo je Zekerija Jahja Salihović, a drugo mjesto u kategoriji devetih razreda Lejla Sinanović. Njihovi vjeroučitelji (mentori) su Mehmedalija Imamović i Hamdija Bajrić.

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade pobjednicima literarnog konkursa koje je Muftijstvo tuzlansko raspisalo povodom 7. maja – Dana džamija. To su: (osnovne škole) Abdulah Rizvić, Anida Halilović, i Ilma Kišić, te (srednje škole) Samir Suljić, Azra Imamović, i Erna Kalajlić.