Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je, u utorak 15. maja, prijem za najuspješnije predstavnike Muftijstva tuzlanskog na finalnom takmičenju za polaznike mektebske nastave i državnom takmičenje iz Islamske vjeronauke.
Prijemu su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer-ef. Zukić, kao i muallimi i vjeroućitelji ove djece.
Muftija Fazlović je čestitao takmičarima njihov veliki rezultat, te ima je poželio još mnogo uspjeha u životu i radu. Muftija je čestitke uputio i muallimima i vjeroučiteljima na velikom zalaganju.
Na 21. finalnom takmičenju za polaznike mektebske nastave u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta, sa ovog Muftijstva, najuspješniji su bili Mirnesa Pobrić, Muhamed Čirak, Lejla Baturić i Aner Musić, a na državnom takmičenje iz Islamske vjeronauke najuspješniji su bili Imamović Azra, Čikarić Mirha i Baturić Ajla.

Ovom prilikom upućene su čestitke Muhamedu Čiraku koji je i pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz hifza tri džuza, a čiji organizator su bili Uprava za vjerske poslove Rijaseta i Kulturni centar Kralj Fahd.