Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u utorak, 12. aprila 2022. godine, primio je učesnike regionalnog takmičenja iz islamske vjeronauke koji su u sve tri kategorije osvojili prva tri mjesta. Prijemu su prisustvovali njihovi profesori i rukovodilac Služba za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić.

Muftija Fazlović je čestitao učenicima na postignutim rezultatima, te im je zaželio puno uspjeha na državnom takmičenju. Ukazao je na važnost truda i ulaganja napora na putu postizanja rezultata u učenju, ali i na svim drugim životnim poljima. Kontinuirano pomjeranje granica na putu sticanja znanja, što iziskuje moderno doba, imperativ je koji se postavlja pred nas. Odgojeni i obrazovani mladi su naša snaga, snaga naše Zajednice.

Muftija je ukazao i na emanet vjeroučitelja i njihove uloge u radu s mladima u našim školama. Za uspješno obavljanje tog poziva, pored predanosti, potreban je kontinuiran rad i inovativan pristup, istakao je ovom prilikom muftija Fazlović.

Vjeroučitelji su ovom prilikom iskazali zahvalnost muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na podršci njihovom radu, te su iznijeli i neke prijedloge za unapređenje realizacije nastave islamske vjeronauke. Učenica Amila Kamerić iz Kalesije predstavila je svoje kaligrafske radove, a uručena je i zahvalnica Muftijstvu tuzlanskom za opremanje kabineta islamske vjeronauke u osnovnoj školi u Čeliću.

Najuspješniji takmičari iz osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole predstavljat će Muftijstvo tuzlansko na državnom takmičenju koje će biti održano 21. maja 2022. godine u Medresi Osman-ef. Redžović u Velikom Čajnom kod Visokog.