U subotu 12. augusta na dovištu Prisadi održana je mevludska svečanost i proučena dova.

Dovište Prisadi nalazi se u džematu Brnjičani, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik i je jedno od najpoznatijih i najstarijih dovišta na prostoru Sjeveroistočne Bosne. Svake godine drugog vikenda u mjesecu avgustu na ovom dovištu, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, organizuje se prigodan program i učenje dove.

Ove godine na dovištu Prisadi okupilo se nekoliko stotina vjernika, koji su zajedno sa domaćinima džemata Brnjičani, predstavnicima Medžlisa IZ Srebrenik, kao i gostima i imamima uputili zajedničku dovu u kojoj su iskazali svoju zahvalu Allahu na svim blagodatima.

Prisutnima se obratio Haris-ef. Salibašić, imam džemata Brnjičani, te glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić.

Izaslanika muftije tuzlanskog prof. Smajo-ef. Mustafić, glavni imama Medžlisa IZ-e Gračanica, održao je vazu-nasihat. On je ukazao na značaj dove, okupljanja vjernika, podsjetio je na ulogu džamije, te na značajnu ulogu dove u životu vjernika.

Program je završen učenjem ašereta, hfz. Damir-ef. Jahić, te učenjem dove koju je proučio mr. Damir-ef. Babajić.

Noć uoči dove na Prisadima, poslije akšam-namaza, u džematu Brnjičani, proučen je zikr, kojeg je predvodio hfz. Esmir-ef. Selimović.