El-Kenderij je iskazao spremnost da ova organizacija i dalje nastavi podržavati povratnike u Podrinju i drugim mjestima povratka

Direktor Ureda Rahma Internationala (Kuvajt) za područje Bosne i Hercegovine Omer el-Kenderij sa svojim saradnicima posjetio je 21. maja ove godine muftiju tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića.

Tokom srdačnog susreta sagovornici su istakli zadovoljstvo postignutim nivoom saradnje. El-Kenderij je iskazao spremnost da ova organizacija i dalje nastavi podržavati povratnike u Podrinju i drugim mjestima povratka Bošnjaka u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Potvrdili su i svoje opredjeljenje, kao i do sada mnogo puta, da podrže realizaciju infrastrukturnih projekata Islamske zajednice u BiH na ovome području, posebno izgradnju amfiteatra i kabineta za prirodne nauke Behram-begove medrese u Tuzli, te dovršetak izgradnje islamskog centra i gradske džamije u Lukavcu, čije su gradilište i posjetili.

S direktorom el-Kenderijjem u posjeti su bili Ejmen el-Feqawi, direktor Udruženja za blagostanje iz Sarajeva i Muammer Akrish, koordinator ureda ovog udruženja u Tuzli.

Muftija Omer Kuvajt2