Svečani prijem povodom obilježavanja Nacionalnog dana Države Kuvajt upriličen je danas u Sarajevu.

Organizator prijema je Ambasada države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, a prijemu su prisustvovale delegacije državnih institucija, te predstavnici političkog, društvenog i vjerskog života u našoj zemlji.

– Nacionalni dan Države Kuvajt obilježavamo znajući da se krećemo koracima progresa, napretka, prosperiteta, te pristojnog života za sve građane. Danas o Kuvajtu govorimo kao o modernoj državi koja je osnažena znanjem, naukom i jednakim pravima za sve koji u njoj žive – rekao je ovom prilikom ambasador Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Zaher Alkhurainej.

Osvrnuo se na poslovne i prijateljske odnose Države Kuvajt i Bosne i Hercegovine, podsjetivši da na ovom prostoru djeluju kompanije koje su iz Kuvajta.

– Poslovni ljudi iz Kuvajta ovdje grade nekretnine, doprinose trgovini, industriji, agrokulturi, poljoprivredi i drugim malim biznisima – kazao je ambasador Zaher Alkhurainej.

Svečanom prijemu je prisustvovao i reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, muftije, rukovodioci institucija, te predstavnici organizacionih jedinica Islamske zajednice.

Nacionalni dan države Kuvajt se obilježava, 25. februara, kada se različitim programima ukazuje na značaj ovog datuma.

Obilježavanjem ovog datuma u Bosni i Hercegovini se podsjeća na prijateljski odnos dvije države, te podršku koju Država Kuvajt pruža Bosni i Hercegovini.

(Preporod.info)