Ispraćaj za 259 hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog upriličen je u petak, 18. augusta, u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli.

Prva grupa koja broji 90 hadžija ispraćena je poslije ponoći, a druga grupa u kojoj je 169 hadžija ispraćena je prije džuma-namaza.

Ispraćaju hadžija prisustvovao je Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, koji se ovom prilikom obratito hadžijama kazavši kako je pred njima put svjetla i to svjetlo će u narednim danima biti sve jače.

hadzije 2017 7

„U ovim danima hadžije će postići iskustvo i radost koje se ni sa čime ne može porediti, a ta sreća je najpribližnija onoj radosti kojom će se vjernici radovati na Sudnjem danu kada budu pred svojim Gospodarom, Njegovom milošću i oprostom oslobođeni svoga tereta. Zahvalni smo Allahu dž.š. na ovoj prilici. Sretni smo što možemo osjetiti u jednom trenutku ovoliko radosti kod ljudi, i starih i mladih, i vjernika i vjernica. I upravo zato smo tu, da i nama ovi dani budu još ljepši i da hadžijama poželimo hair i sreću u ovom mubarek danu“ kazao je između ostalog muftija Fazlović, te je zamolio hadžije da na mubarek mjestima čine mnogo dova za našu domovinu.

hadzije 2017 8

Ispraćaju su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog Muamer Zukić, sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić, kao i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, imam džamije hafiz Ahmed-ef. Rahmanović, imami i porodice hadžija.

Prije ispraćaja proučena je ikrar dova, a zatim su se hadžije uputile do džamije Kralj Fahd u Sarajevu, odakle će dalje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zatim avionima putuju za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

hadzije 2017 6

Vodiči našim hadžijama su Halil-ef. Mehanović, hafiz Midhat-ef. Beganović, Faruk-ef. Alić, Emir-ef. Brašnjić, Sead-ef. Husić i Jusuf-ef. Mehuljić, kao i šerijatski konsultant Merzija Kasumović.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE

hadzije 2017 9

hadzije 2017 10