U srijedu, 28. oktobra 2020. godine organizovana je Centralna svečanost povodom rođenja Muhammeda, a.s., i hatma dove za polaznike mektepske nastave džemata Ćehaje.

Nakon akšam-namaza polaznici mektepske nastave izveli su svoj dio programa uz učenje Kur'ana i ilahija, a imami MIZ Srebrenik su proučili odlomke iz mevluda.

Prisutnima se obratio imam džemata Ćehaje Jasmin-ef. Begunić, koji je poselamio goste i izrazio dobrodošlicu.

Glavni imam MIZ Srebrenik Refik-ef. Hodžić uputio je čestitke polaznicima mektepske nastave koji su završili hatmu, njihovim roditeljima kao i muallimu Jasmin-ef. Beguniću. Naglasio je važnost slijeđenja Muhammeda, a.s., i obilježavanja mevluda.

Vaz je govorio hafiz dr. Edin-ef. Dedić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Hafiz Dedić je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao ovoj svečanosti, čestitao je djeci, roditeljima i muallimu. Istakao je da se muslimani moraju radovati rođenju Poslanika, a.s, učiti o njemu, slijediti njegov sunnet, kako bi bili istinski i pravi vjernici.

Na kraju ove svečanosti uručene su diplome i nagrade polaznicima mekteba:
1. Bektić Anisa
2. Musić Aner
3. Smajlović Ahmed
4. Smajlović Hamza
5. Šabić Meri
6. Tokić Armin

Poslije podjela diploma uručene su i zahvalnice džematlijama koji su u proteklih nekoliko godina dali svoj doprinos i novčanu pomoć za funkcionisanje džemata.