U četvrtak 9. maja 2024. godine održana je 24. debata učenika srednjih škola. Učestvovalo je pedeset i osam učenika, koji su se okušali u govorništvu na bosanskom i engleskom jeziku i snimanju videospota. Tema ovogodišnje debate je bila Umjetna inteligencija u obrazovanju.

U takmičenju govorništvo na bosanskom jeziku prvo mjesto osvojila je Kanita Kurpejović učenica Medrese Gazi-Isa beg iz Rožaja, drugo mjesto je zauzela Amra Tahić iz Gimnazije Ismet Mujezinović iz Tuzle i treće mjesto je zauzela Amila Škahić iz Mješovite srednje škole iz Srebrenika.

U govorništvu na engleskom jeziku prvo mjesto je zauzeo Muratović Sprečo Amar, iz Mješovite srednje škole u Srebreniku. Drugo mjesto osvojio je Ammar Ćidić iz Behram-begove medrese iz Tuzle i treće mjesto zauzela je Iman Škrebo iz Međunarodne škole Richmond Park iz Tuzle.

Najbolji videospot ove godine su pripremili učenici Mješovite srednje škole Hasan Kikić iz Gradačca, drugo mjesto dijele Međunarodna škola Richmond Park iz Tuzle i Gimnazija Ismet Mujezinović i treće mjesto zauzela je Islamska gimnazija dr. Ahmed Smajlović iz Zagreba.

U netakmičarskom dijelu učesnici su iznosili svoje ideje i stavove u formi radionica.

Na ovogodišnjoj debati učestvovalo je pedeset i osam učenika iz jedanaest srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, te učenici iz Medrese Gazi Isa-beg iz Rožaja i Islamske gimnazije dr. Ahmed Smajlović iz Zagreba.

Organizator debate je Behram-begova medresa.