U petak 7.3.2014. godine muftiju tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića posjetila je grupa profesora s Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli. 

Grupu su predvodili novoizabrani dekan toga fakulteta doc. dr. Suad Kunosić i profesor na tome Fakultetu dr. Isat Skenderović.

Tokom ovoga srdačnog susreta, sagovornici su razmijenili mišljenja o nekim važnim pitanjima obrazovanja. Gosti su muftiju Fazlovića informirali o studijima i studijskim pravcima na ovome Fakultetu, kao i o vizijama i planovima koji stoje pred njima. Također su prezentirali i svoje ideje o mogućim pravcima unapređenja ukupnog obrazovnog procesa na Tuzlanskom univerzitetu. 

Muftija je izrazio zadovoljstvo entuzijazmom kojim zrače mladi profesori ovog Fakulteta. Iskazao je i želju da im Islamska zajednica u BiH ubuduće bude pri ruci u svim koracima i poslovima kojima će se podizati kvalitativni i svaki drugi nivo obrazovanja studenata u BiH. Muftija je istakao i mogućnost angažiranja stručnih ljudi iz institucija Islamske zajednice koji bi mogli doprinijeti tim naporima.

{gallery}0803140{/gallery}