U subotu, 13. aprila 2024. godine u sali BKC Teočak, u organizaciji Bosanske medijske grupe i Preporoda Teočak održana je promocija romana “Moj put u Meku”, autora Bedirhan-ef. Hadžića, imama MIZ Teočak.

Moderator Enes Avdičević je naglasio da se radi o desetoj jubilarnoj knjizi izdatoj od teočanskih autora, što čini iznimnu zavičajnu zbirku Teočaka. Avdičević je istakao da je autor jedan od najaktivnijih članova teočanskog kulturnog i vjerskog života, što potvrđuje ovo važno literarno djelo.

Promotor ovog djela, poznati bh publicista, pisac i novinar Mehmed Pargan je kazao da se radi o jednom jako interesantnom djelu koje ima višedimenzionalnu važnost i vrijednost. Ovo književno djelo se može promatrati kao kolopret naslovima podjeljenih priča, koje u konačnici čine jednu cjelinu, koja se može čitati kao romansko štivo. Također, ističe Pargan, ovaj roman se može promatrati kao hronika bosanskog sela i života bosanskog čovjeka s kraja prošlog vijeka. Ovaj prvijenac autora Hadžića, kako kazao je Pargan, podsjeća na stil pisanja proslavljenog pisca Fajke Kadrića, koji je prisustvovao pomenutoj promociji.

Autor romana nije krio zadovoljstvo odzivom i interesom publike za ovu promociju. Posebno se zahvali muftiji tuzlanskom dr. Vahid-ef. Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom koje je podržalo štampu ove knjige, kao i UG Štirac- Jasikovac, koje je pokrilo većinu troškova štampe.