Katedra fikha za žene u organizaciji Medžlisa IZ Tuzla i Behram-begove medrese nastavljena je susretom koji je upriličen u četvrtak 4. marta 2021. godine u divanhani Džamije Kralj Abdullah.

Predavač na Katedri je profesorica fikha u tuzlanskoj Medresi Azra Fazlović. Na prvom susretu novog ciklusa predavanja prof. Fazlović je govorila o mubarek mjesecima redžebu i ša'banu posebno se fokusirajući na njihov značaj i činjenicu da su oni vjesnici šehri-ramazana. Prof. Fazlović je govorila i o ibadetima koje je u pomentuim mjesecima praktikovao Poslanik, a.s., te ih preporučivao drugima.

Susret je započeo učenjem odlomka iz Kur'ana kojeg je proučio polaznik Škole Kur'ana Medžlisa Tuzla Harun Mehanović. Kraći zikr proučila je prof. Merzija Kasumović, a uvodnim riječima obratila se koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović.

Susretu je prisustvovala koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog prof. Hasiba Saračević, koordinatorice tuzlanskih džemata, vjeroučiteljice, džematlijke i gošće.

Katedra fikha za žene je program čija realizacija je započela u decembru 2018. godine. Program organizuju Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu.

Naredni susret na katedri je planiran 18. marta 2021. godine.