Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života Tuzlanskog kantona i Muftijstva tuzlanskog.

U svome obraćanju, muftija Fazlović je kazao da su blagdani dani sa posebnim duhom koji ishodi iz vjere i uvjerenja ljudi, zato su naša osjećanja duboka i snažna.

„Dvojako se osjećamo kada nam osvanu blagdani. Osjećamo se iskrenije, izvornije, originalnije prema Dragom Bogu, ali osjećamo i međusobnu bližu privrženost i povezanost. Ono što nosimo u našim srcima i našim dušama pokazujemo jedni drugima. Svjedočimo to riječima i djelima. Riječi u ovim danima su lijepe, one sve nas harmoniziraju i vidimo kako je to lijepa slika naše stvarnosti.

U Kur'anu Časnom se navodi primjer: Lijepa riječ je kao lijepo drvo, ima duboke korijene u zemlji, a svoje grane izvija prema nebu, plod daje u svako doba.

Nekada ne možemo učiniti ništa više osim lijepe riječi, ali to je neizmjerno važno. Naše riječi nikada nisu iz plitkoće, mi njih čujemo i osjetimo sa usana ali one imaju i svoju dubinu. Lijepa riječ je odraz lijepe, pozitivne misli.

Vjerovati i raditi dobro znači biti sa najvećim odličjem u cijelom kosmosu. Vjera mora da pokaže naše vrijednosti, a djelo treba biti iz uvjerenja i onda je ono nesebično, beskrajno i krajnje ljudsko. Dobro djelo se vraća našem duhu, ono je za nas važno,“ poručio je muftija Fazlović.

Prijemu je prisustvovao Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta RS, Bego Gutić, premijer Vlade TK, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle i mnogi drugi.

bajramski prijem 20172

bajramski prijem 20173

bajramski prijem 20175

bajramski prijem 20174