MIZ Tuzla organizirao je u Bosanskoj sobi džamije Kralj Abdullah 15. decembra  potpisivanje ugovora sa studentima i učenicima koji su dobili stipendiju Fonda za stipendiranje MIZ Tuzla.

Ukupno je dodjeljeno 45 stipendija. Šesnaest stipendija dodjeljeno je studentima, kao i učenicima srednjih škola, dok je 13 stipendija dodjeljeno učenicima osnovnih škola.

Hafiz Edin ef. Peštalić, predsjednik Komisije, kazao je da su sredstva za stipendije obezbjeđena od priloga džematlija putem sergija i dobrovoljnih priloga.

Ahlak i učenje

Glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović čestitao je svim dobitnicima stipendija, i rekao da mu je drago što će ova stipendija pomoći dobitnicima da svoje školovanje olakšaju sebi i roditeljima.

– Učenici i studenti su svojim radom i prije svega ponašanjem dali doprinos Islamskoj zajednici na ovim prostorima i mi smo to prepoznali. Želim da vam kažem da učite jer ćete time pomoći naš narod i vjeru. Budite najbolji gdje god možete. Vi ste spojili u sebi lijep ahlak i visok kvalitet uspjeha u učenju. Idite ka džamiji, družite se sa dobrima, birajte društvo i slušajte roditelje  – naglasio je hafiz Huskanović.

Olakšati svojim roditeljima

Sanel Mešić, odličan učenik trećeg razreda Behram-begove medrese dobitnik je ovogodišnje Medžlisove stipendije, koja mu mnogo znači u školovanju.

– Ovo stipendiju dobio sam prošle i ove godine. Stipendija mi puno znači jer ću olakšati svojim roditeljima. Neće mi morati davati džeparac jer sam to sam sebi obezbijedio ovom stipendijom i svojim učenjem. I odmah će biti lakše i meni i roditeljima – ističe Mešić.

{gallery}1712150{/gallery}

Piše: Džanan Ribić