Na području muftiluka tuzlanskog ovog ramazana na šest mjesta se uče hafiske mukabele, tri u Tuzli te u Brčkom, Živinicama i Gračanici.

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je prvoj hafiskoj mukabeli u Džamiji “Kralj Abdullah” te je tom prilikom kazao da su vjernici s radošću dočekali mubarek mjesec ramazan i neizmjerno su zahvalni Allahu, dž.š., na tome.

– Uzvišeni Allah nam je omogućio da započnemo sa prvim ibadetom koji je izravno povezan s ramazanom, a to je ova naša mukabela. Mi u ovoj džamiji, kao i u mnogim našim džamijama, u cijelom ummetu, zahvaljujemo Allahu na miru i slobodi, na našem bratstvu i opredjeljujemo se da ćemo Allaha, dž.š., mnogo moliti da pomogne svoje čestite robove, da im olakša, posebno našu braću u Palestini, u Gazi i na svakom drugom mjestu – poručio je muftija Fazlović.

Muftija je istakao da su vjernici svojim srcima vezani za Kur'an, i to je najvažnije, a onda žele i da gledaju i slušaju Kur'an, da razmišljaju i pokušaju razumijevati Kur'an, da mu se predaju.

– To je naše najvažnije uže. Ako se budemo držali tog užeta, Allah, dž.š., će nas uzdići i bićemo sigurni. Allah, dž.š., Kur'anom sve uzdiže, cijeli kosmos. Kako je to davno ulema kazala, sve što je Allah stvorio, cijela vasiona, svjedoči istine Kur'ana. I ramazan je uzdignut Kur'anom. Allah, dž.š., je dao da se u Njegovoj riječi, u Kur'anu, oslovi ramazan i da ova Knjiga bude objavljena u mubarek mjesecu ramazanu – kazao je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović je prisustvovao i teravih-namazu u Džamiji “Kralj Abdullah”, te se i tom prilikom obratio džematlijama prigodnom ramazanskom porukom.