Tribina pod motom “Budi inspiracija” održana je u okviru manifestacije “Ti si ruža džennetska” u ponedjeljak 18. oktobra 2021. godine u velikoj sali restorana Divanhana.

Ovo druženje organizirali su Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko i udruženje građana Proaktiva. Gosti su bili dr. hfz. Saudin-ef. Gobeljić, imam džamije Amber-hatun u Tuzli i naš najuspješniji atletičar Amel Tuka.

Na samom početku programa prisutnima se u ime domaćina obratio Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko koji je prisutne upoznao sa sadržajima manifestacije “Ti si ruža džennetska” objašnjavajući kako su svi pripremljeni programi pokušaj identifikacije sa nasljeđem našeg Poslanika, jer je Muhamed, a.s., paradigma uzornog postupanja u svim segmentima ljudskog života.

Hafiz Saudin Gobeljić govorio je o putevima uspjeha naglašavajući kako je za uspjeh potrebno mnogo rada, odricanja, nepokolebljivosti i istrajanosti.

Veliki interes mladih, ali i onih starijih, izazvalo je obraćanje najboljeg sportiste BiH, atletičara Amela Tuke, pored ostalog i osvajača srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine te šestim u trci na 400 metara, na ljetos upriličenim Olimpijskim igrama u Tokiju.

On je poručio mladima da imaju snove i rade na njihovom ostvarivanju ali da uvijek budu svjesni da je za vrhunski uspjeh neophodan predan rad, odricanje i istrajnost u onome što se radi. Svojim najvećim životnim uspjehom Amel smatra to što ima priliku tako neposredno i otvoreno družiti se sa svojim sunarodnjacima gdje god da se pojavi.

Manifestacija “Ti si ruža džennetska” nastavlja se u petak 22. oktobra 2021. godine kada će u džamiji na Ivicima biti upriličena promocija knjige Savremene fikhske teme autora Jusufa Džafića.