U okviru mevludske manifestacije pod nazivom „Dobro nam došo’, ja Resulallah“, u prepunoj džamiji Husejniji, proučen je mevludu-šerif za žene.

U izvođenje programa Medžlis IZ Gradačac uključio je Asocijaciju žena Medžlisa i UGM „Sumejja“ Gradačac, a učestvovale su i članice ženskog hora Gradačac i učenice Behram-begove medrese. Među gošćama mevludske svečanosti bile su žene i koordinatorice za rad sa ženama Medžlisa IZ-e Bosanski Šamac i Odžak, te Hasiba Saračević, koordinatorica za područje Muftijstva tuzlanskog. Program je vodila Emira Kavazović, vjeroučiteljica i koordinatorica za rad sa ženama pri MIZ Gradačac.

Gost predavač bila je dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka. Njeno izlaganje bilo je na temu „Potencijal muslimanke i značaj njenog doprinosa porodici i društvu”. Magazin za ženu i porodicu “Bosanska Sumejja” predstavila je Emira Kavazović, koordinatorica edukacijskih programa za žene Medžlisa IZ Gradačac. Povodom ovog mevluda organiziran je i kviz znanja na Radiju Gradačac  08.01.  i 09. 01.2016. godine uz veoma vrijedne nagrade koje su dali naši dobročinitelji, kao i prezentacija organske zdrave hrane. Svim učesnicama podijeljeno je mevludsko šerbe i kartice sa hadisima Muhammeda, a.s. Također, Nasiha i Elvir Kadić (firma „Magnolija“) za ovu priliku darovali su ruže za prisutne na mevludi-šerifu. Vrijedne džematlijke pripremile su bosansku i tursku halvu, kahvu i sokove, te druge vrste tradicionalnih bosanskih poslastica. Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos na bilo koji način da ovaj veličanstveni i prvi puta organizirani događaj prođe u najboljem redu uz prisustvo velikog broja naših čestitih i vrijednih hanuma.

{gallery}1201160{/gallery}

Nusret Kujraković