Muftijstvo tuzlansko je u saradnji s Behram-begovom medresom u Tuzli organiziralo seminar za imame/muallime i muderrise iz oblasti podučavanja Kur’ani-kerimu. Programom seminara pod nazivom “Metode podučavanja Kur'ani-kerimu”, koji je počeo u ponedjeljak, 5. septembra 2022. godine, predviđena je edukacija iz području hifza, tilaveta i tedžvida. Predavanja će održati prof. dr. Fatih Çollak, ugledni turski alim.

Na početku seminara prisutnima se obratio muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović. Muftija Fazlović se zahvalio prof. dr. Çollaku na njegovoj spremnosti da narednih pet dana bude predavač na ovom seminaru. Seminar će sigurno biti od velike koristiti našim imamima u njihovom budućem radu i podučavanju Kurani-kerimu polaznika mektepske pouke, istakao je muftija Fazlović.

Na otvaranju seminara prisutnima su se obratili direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i direktor Medrese Aziz Bayraktar prof. Sami Sari.

Seminar za imame/muallime i muderrise će trajati pet dana, od 5. do 9. septembra, i održavat će se u Behram-begovoj medresi.