Učenici su od svog džeparca izdvajali po 1 KM za adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, a za adekvatniji boravak i liječenje djece oboljele od malignih oboljenja

U srijedu drugog dana Ramazanskog bajrama (6. jula ove godine) na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli je na prigodan način okončana akcija „Vršnjak – vršnjaku“. Ova akcija je, u koordinaciji  Muftijstva tuzlanskog, realizirana tokom proteklih nekoliko mjeseci u mektebima i u osnovnim školama na području Tuzle, Lukavca i Živinica. Učenici su od svog džeparca izdvajali po 1 KM za adaptaciju prostora Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, a za adekvatniji boravak i liječenje djece oboljele od malignih oboljenja.

Susretu su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, koordinator za društvenu brigu u Muftijstvu tuzlanskom Mumin-ef. Mumić, glavni imam Medžlisa Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, direktor UKC-a Tuzla dr. Nešad Hotić, dr. Fahrija Skokić, doktori UKC-a Tuzla, te predstavnici udruženja PIPOL i Udruženja Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus.

Dr. Nešad Hotić istakao je dobru saradnju UKC-a i Muftijstva tuzlanskog. Posebno se zahvalio za ova sredstava koja će pomoći u adaptaciji Odjeljenja za hematologiju i onkologiju.

Obaveza svih nas je da brinemo jedni o drugima, a posebno o djeci, kazao je dr. Sead-ef. Seljubac, ističući kako će Muftijstvo tuzlansko istrajavati na tom putu kroz realizaciju projekata sa UKC-om kako je to bilo i do sada.

Predstavnici Udruženja PIPOL uručili su Muftijstvu tuzlanskom zahvalnicu za pomoć i podršku u realizaciji ovog projekta, a na kraju posjete, djeci koja trenutno borave na Klinici za dječije bolesti, uručeni su bajramski paketići.

{gallery}0707161{/gallery}