U Memorijalnom centru i šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji drugog dana Ramazanskog bajrama je obilježen Dan šehida za područje Muftijstva tuzlanskog

Domaćini ove manifestacije su bili medžlisi Islamske zajednice Kalesija i Zvornik, a prisustvovali su joj, uz članove porodica šehida, i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za administrativne poslove Rijaseta IZ, dr. Edin Ramić, ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH, glavni imami i imami, te brojni džematlije.

Nakon proučenog Jasini-šerifa i hatma dove pred duše šehida Bosne i Hercegovine prigodno obraćanje je imao muftija tuzlanski.

– Proglašenjem drugog dana ramazanskog bajrama Danom šehida trajno smo se obavezali da ćemo čuvati uspomenu na naše šehide. Kod svih nas danas su naše misli usmjerene ka šehidima i šehitlukcima. Svi šehidi su stekli svoj status odlučivši dati i svoj život kako bi svjedočili najvažnije vrijednosti. Zato je djelo šehida najveće djelo. Zbog toga je važno da mi koji smo još u svojoj zemaljskoj misiji stalno dolazimo na šehitluke, radi nas samih i našeg dostojanstva, kako bismo se podsjetili na djela šehida, a istovremeno i podstakli sami sebe na spremnost da od sebe moramo dati mnogo više, te da i naša djela moraju biti mnogo veća – poručio je, između ostalog, muftija Fazlović.

Na kraju svoga obraćanja muftija je istakao da je danas, prije svega, dan dove, te je pozvao da učimo dovu za naše šehide.

dan Sehida 161