JU Specijalna biblioteka “Behram-beg” u Tuzli 5. novembra 2018. godine organizirala je čas o važnosti čitanja u školskom uzrastu. Času su prisustvovali članovi literarne sekcije Javne ustanove Osnovne škole „Mejdan“ Tuzla. U uvodnom dijelu časa prisutne je pozdravio direktor Biblioteke mr. sc. Admir Muratović. Uposlenik Biblioteke Sead Husić održao je čas o važnosti čitanja u školskom uzrastu.

U uvodnom djelu časa učenici su upoznati s Bibliotekom i aktivnostima koje predstoje ovoj ustanovi. Na času su učenici upoznati i sa važnosti čitanja i pozicijom knjige u našem društvu. Oblikovanjem društvene svijesti na ovakav način jača se potreba i oplemenjuje naša kulturna stvarnost jer, u vremenu u kojem živimo, kultura, saradnja među narodima i slično, izražena je dosta više nego ranije. Stoga, naša je dužnost da organiziramo ovakve časove i jačamo svijest kod naših najmlađih o čitanju i tome koje su prednosti društva koje čita.

Učenici su čitali radove koje su pripremili za ovaj čas, ali su čitali i „Poeziju iz Brčanske“, knjigu u kojoj su pjesme njihovih vršnjaka. Dvije najaktivnije učenice nagrađene su knjigom.

Čas su svojim radom podržale Elvira Sadiković, nastavnica bosanskog jezika i književnosti, Šejla Dorić, nastavnica islamske vjeronauke.