Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog, uz podršku Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, priredio je u srijedu 6. juna u Behram-begovoj medresi iftar za koordinatorice Odjela, profesorice Behram-begove medrese i profesorice Islamske vjeronauke sa područja Muftiluka tuzlanskog.

Iftaru je prisustvovala dr. Safija Malkić, stručna saradnica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta. U svome obraćanju ona je istakla vrijedan rad i brigu žena za porodicu i zajednicu, te naglasila potrebu još jače posvećenosti promociji i zaštiti vrijednosti braka i porodice u našem društvu.

Tokom ovog iftarskog susreta istaknuta je i važnost zajedničko djelovanje vjeroučiteljica, koordinatorica i profesorica Behram-begove medrese.

U ime domaćina riječi dobrodošlice i selame uputila je prof. Hasiba Saračević, a obraćanje imale su i prof. u Behram-begovoj medresi Merzija Kasumović, kao i prof. Islamske vjeronauke Almedina Imširović.

Na kraju ovog iftara, prisutnima se kratko pridružio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Muftija je pohvalio rad koordinatorica i profesorica, te je istakao važnost dobrog orgniziranja, uvezivanja i međusobne podrške i saradnje.