Proteklog vikenda u džamiji džemata Rudar, Medžlis Islamske zajednice Živinice, upriličena je hatma-dova za 40 žena pomenutog džemata, te je promovisano 23 novih učača Kur'ana Časnog.

Sa njima su radile muallima Selma Hatunić i koordinatorica džemata Rudar Selma Fazlić. Moderator svečanosti bila je Amila Bešić.

Ašere na početku programa proučio je hafiz Muhamed-ef. Vrtagić, a potom su žene učile odlomke iz Kur'ana. U programu su učešće uzela i mektepska djeca.

U ime domaćina prisutim se obratio imam džemata Vehbija-ef. Mujezinović. On je čestitao svršenicama hatmi, njihovim porodicama, kao i onima koje su ih podučavale, sa željom da nastave i dalje da se druže sa Kur'anom.

U ime Odjela za brak i porodicu Medžlisa Živinice obratila se predsjednica Odjela Amra Hamidović. Ona je pohvalila rad žena u džematu Rudar, koje, kako je kazala, u svim aktivnostima koje se provode na nivou Medžlisa, su među prvima. Čestitala je na broju žena koje su završile hatmu, te prenijela čestitke i selame glavnog živiničkog imama Sedin-ef. Karića.

Svečanosti u džematu Rudar, pored mjesnog imama, prisustvovali su imam džemata Dubrave Donje prof. Ahmet-ef. Hamidović, te imam džemata Strašanj hafiz Muhamed-ef. Vrtagić.