Direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete dr. Damir Alihodžić imenovan je za člana Međunarodnog uredničkog i savjetodavnog odbora časopisa Journal of Fatwa Management and Research iz Malezije.

 JFATWA, međunarodno priznati časopis, bavi se istraživanjem i upravljanjem fetvama, te ključnim pitanjima u oblasti halal industrije. Ovo imenovanje ističe značajan doprinos dr. Alihodžića, ali i Agencije za certificiranje halal kvalitete, u globalnom razvoju i promociji halal standarda.

U proteklom periodu rada Agencija je postala centralna institucija za certificiranje halal proizvoda, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i na međunarodnom nivou. Zahvaljujući naporima Agencije, halal standardi su podignuti na viši nivo, osiguravajući visokokvalitetne i sigurnosno provjerene proizvode za sve halal potrošače širom svijeta.

„Imenovanje u Međunarodni urednički i savjetodavni odbor časopisa JFATWA predstavlja priznanje za rad Agencije, koja predano radi na unapređenju halal standarda i osigurava najviši nivo kvaliteta i usklađenosti s islamskim propisima. Radujem se daljnjoj saradnji i doprinosu globalnom razvoju halal industrije”, izjavio je dr. Alihodžić.

Agencija za certificiranje halal kvalitete nastavlja potvrđivati svoju lidersku poziciju u halal industriji kroz kontinuiranu edukaciju, istraživanje i implementaciju inovativnih rješenja.