Prvog dana Ramazanskog bajrama, 4. juna 2019. god., u Kalesiji je izvedena bajramska akademija. U prostorijama BKC-a “Alija Izetbegović” nastupili su Hor Nuru Ajni, Hor Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, GKUD Halisije, Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija i Nermin Hodžić, akademski glumac.
Pokrovitelj akademije bila je općina Kalesija i općinski naćelnik Sead Džafić, a BKC “Alija Izetbegović” je bio suorganizator.

U srijedu, drugog dana Ramazanskog bajrama, 5. juna 2019. god., u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija upriličen je bajramski prijem za imame, članove Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija, privrednike, predstavnike političko-kulturnog života Kalesije.

Centralna manifestacija povodom Dana šehida na području Medžlisa IZ Kalesija održana je u džematu Rainci Donji, prije podne-namaza. Okupljenim vjernicima su se obratili imam džemata Rainci Donji Nermin-ef. Spahić, te glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver-ef. Alić, koji su u svojim govorima istakli bitnost sjećanja na ne tako davna vremena i čuvanja pomena na najbolje sinove Bosne i Hercegovine koji su svoje živote ugradili u temelje domovine.