U subotu, 11. novembra, poslije akšam-namaza upriličena je svečanost dodjele vakufname za izgradnju vakufskog objekta u džematu Seona, Medžlis IZ-e Srebrenik.

Svečanost je upriličena i povodom ispraćaj dosadašnjeg imama ovog džemata Elvis-ef. Hodžića, koji prelazi na drugo radno mjesto, te dobrodošlica za novog imama džemata Haris-ef. Salibašića.

Prisutne je dobrodošlicu poželio novi imam Haris-ef. Salibašić, a Elvis-ef. Hodžića je u svom govoru prezentovao rad džemata u proteklom periodu, te se zahvalio na saradnji, istakavši važnost vakufa i vakifa.

Nakon obraćanja imama prisutne je poselamio i predsjednik IO Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović, koji je pohvalio rad džemata, te pozvao vakife Selimović Fahrudina i Hasiju da preuzmu vakufnamu. 

Selimović Fahrudin i Hasija su za potrebe džemata izgradili abdesthanu koja je bila neophodna u ovom džematu, a koja je stradala u elementarnim nepogodama koje su zadesile ovaj džemat 2014. i 2015. godine. Oni su za izgradnju ovog objekta izdvojili 20.500 KM. 

srebrenik dodjela vakufname 15112017