Projekat Medžlisa IZ-e Tuzla „Mladi zajedno“ koji se realizira u džematima Sepetari, Simin Han, Donji Čaklovići, Gazi Turali-begova džamija, Grabovica i Slavinovići nastavljen je u četvrtak 9. novembra, druženjem mladih u džematu Simin Han.

Druženje je priređeno poslije jacije–namaza, a dobrodošlicu prisutnima je poželio imam džemata Simin Han prof. Alem-ef. Alić. Prigodnim predavanjem mladima se obratio hfz. Merim-ef. Đulović koji je govoreći o hadisu „Djela se vrjednuju prema namjerama, i svakom čovjeku pripada ono što je naumio“, istakao važnost onoga što čovjek poželi, te da to što čovjek poželi određuje njegove prioritete, a od toga ovise njegovi postupci i djela koja čini. Istakao je da je to naročito važno u mladosti.

Naredno druženje planirano je za 23. novembar u džematu Donji Čaklovići.

Druženje mladih u Lipnici

lipnica-omladina2017

Druženje omladine iz tuzlanskih džemata Lipnica, Donja Obodnica, Avdibašići, Dobrnja, Mihatovići i Behram-begova (Šarena) džamija održano je 12. novembra poslije jacije namaza u Lipnici. Domaćin ovog omladinskog druženja bio je Amir-ef. Saletovic. Imami Sanel-ef. Hodžić, Sadif-ef. Mahmutović, Ibrahim-ef. Softić, Sabit-ef. Mehidić i Sifet-ef. Suljić zajedno sa omladinom iz svoji džemata prisustvovali su ovom druženju.

Prisutnima je dobrodošlicu poželio imam džemata Lipnica Amir-ef. Saletović, te je svima prenio selame u ime glavnog imama hfz. Ahmed-ef. Huskanovica. On je uputio nekoliko nasihata i primjera iz života Muhammeda, a.s. Nakon toga je omladina imala priliku da iznese svoje ideje i zamisli, te da predlože svoju viziju i mišljenje u vezi sa ovim druženjima.

Naredno druženje će se održati u Dobrnji 16. decembra poslije jacije namaza.