Kurban-bajramska akademija pod nazivom “Miruh Bajrama” održana je u Centru za kulturu u Bijeljini, u četvrtak 23. augusta 2018. godine.

Svečanosti su prisustvovali Sead-ef. Seljubac, pomoćnik Muftije tuzlansko i Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina i Centra za kulturu te uz pomoć brojnih sponzora, program nostalgičnog osvrta na nekadašnje bajrame osmislio je Mirsad-ef. Okanović, imam Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini, a izveli su ga članovi horske, dramske i folklorne sekcije Mektebskog centra Bijeljina.

Prisutnima su se obratili dr. Sead-ef. Seljubac, koji je u podsjetio na bosanskohercegovačku višestoljetnu tradiciju zajedničkog života i prožimanja naroda, vjera, kultura i tradicija, koja može biti primjer mnogim evropskim i svjetskim državama. Obraćanje je imao i potpredsjednik Ramiz Salkić kome je uručena zahvalnica za dosadašnju, ličnu i profesionalnu podršku radu Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Svečanosti su prisustvovali goste iz susjednih medžlisa, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, zatim Mile Pejčić, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, te predstavnici Bošnjaka u političkom, kulturnom i društvenom životu ovoga grada.