Vjersko-kulturna manifestacija Dani djevojačke pećine u Kladnju završena je, u nedjelju 26. augusta, učenjem dove na dovištu kod pećine u Brateljevićima.

Program je počeo obraćanjem glavnog imama Asim-ef. Esmića, koji je poselamio prisutne, te im zaželio ugodan i hairli boravak. Vjernike su poselamili i predsjednik Medžlisa Džihad Kovačević kao i načelnik općine Jusuf Čavkunović, a u programu su učestvovali imami Medžlisa i hor Rejjan iz Sarajeva.

Izaslanik reisu-l-uleme na ovoj manifestaciji je bio Edhem-ef. Čamdžić, a izaslanik Muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac. Oni su u svojim obraćanjiima govorili o značaju naših dovišta, snazi dove i o našem jedinstvu, te o vremenu iskušenja u kojem se nalazimo. Na kraju programa, dovu je proučio muftija Edhem-ef. Čamdžić.

Ova manifestacija, koja traje nekoliko dana, je počela učenjem mevluda i zikra u petak poslije akšama u džamiji u Brateljevićima, koji su proučili imami sa predstavnicima Tarikatskog centra, a predavanje je održao hafiz Husejn-ef. Čajlaković.