Centralni mevlud za područje Medžlisa Islamske zajednice Zvornik održan je 27. septembra 2023. godine u Riječanskoj džamiji.

Mevludski program ove godine su izveli imami Medžlisa IZ Zvornik, te njihovi gosti članovi Okružnog odbora Udruženja ilmijje Tuzla, na čelu sa predsjenikom Kenan-ef. Aliefendićem.

Gostima i džematlijama iz skoro svih džemata ovoga medžlisa zahvalio se imam Osman-ef. Šahbegović. Prigodnu poruku uputio je glavni imam hfz. Izet-ef. Salkanović.

Zajedno sa članovima Okružnog odbora Ilmijje mevludskoj svečanosti je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlandkog dr. Mensur-ef. Husić, koji je prisutnima prenio selame muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića. Istakao je da ovaj skup pokazuje snagu vjere i muslimana u Zvorniku, koji na ovakav način iskazuju svoju vjeru, ljubav i prisnost sa Poslanikom, a.s. Allah neće kazniti jedan narod dok je Poslanik, a.s., medju njima, dok slijede njegov sunnet, dok u svim životnim situacijama teže da postupaju na način na koji je Poslanik, a.s., postupao.

Nadahnut vaz je održao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladan Asim-ef. Esmić. Prisutnima je argumentirano ukazao na važnost ljubavi prema Muhammedu, a.s., slijeđenju njegova puta, te donošenju salavata. Donošenjem salavata na Poslanika, a.s., muslimani čine dobro djelo, a na Poslanika, a.s., salavat donosi Uzvišeni i meleki. Poslanik, a.s., je izvor nade, snage i povjerenja.

Poseban ukras ovog skupa bilo je prisustvo djece i omladine.