Agenciju za certificiranje halal kvalitete, 23.9.2022. g., posjetili su predstavnici Behram-begove medrese iz Tuzle. Delegaciju koju su činili dr. Ahmed Hatunić, direktor medrese, mr. Fuad Imširović i prof. Mehmedalija Čandić, pomoćnici direktora te Sevret Mehmedćehajić, sekretar medrese, ugostili su direktor Agencije mr. Damir Alihodžić i uposlenici.

Posjeta je upriličena povodom obilježavanja „Dana halala“ koji se veže za datum 22. septembar 2006. godine kada su dodjeljeni prvi halal certifikati na području Sjevernoistočne Europe.

Nakon upoznavanja sa radom Agencije i procedurom halal certificiranja, nadzora i kontrole, prisutnima su prezentirani budući razvojni projekti Agencije. Direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić se zahvalio delegaciji na posjeti i dosadašnjoj uspješnoj suradnji ove dvije institucije.

– U ime učenika i profesora JU Behram-begove medrese primite iskrene čestitke povodom „Dana halala”. Agenciju doživljavamo kao ustanovu muslimana iz cijele Bosne i Hercegovine, koja ima vrlo važnu ulogu u formiranju navika za zdraviji i sadržajniji život. U njoj vidimo iskrenog prijatelja naše škole, jer se naši učenici mogu informirati i uputiti na sve ono što Agencija svojim ukupnim angažmanom označava kao halal. Želimo vam mnogo uspjeha u budućem radu – rekao je direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić.