Početkom jeseni ove školske godine, u Behram-begovoj medresi su okončani veliki radovi na izgradnji doma za učenice (Objekat D).

Istovremeno, početkom godine, u ovoj zgradi su svoj smještaj našle i učenice Medrese, kojima je time omogućen puno udobniji i komforniji smještaj, a samim time i bolji uslovi za učenje i boravak u Behram-begovoj medresi.

Ovaj dio medresanskog kompleksa izgrađen je u protekloj godini. Gradnja je bila zahtjevna, zbog nepristupačnosti lokacije na kojoj je smješten. Naime, ovaj objekat se nalazi na sjevernoj strani kompleksa Medrese i ne postoji nikakva putna komunikacija kojom bi se mogla dovesti neka građevinska mašina ili građevinski materijal. Tako su izvođači radova otežano radili.

U finansiranju ovog projekta i ovaj put je Behram-begova medresa naišla na razumijevanje i pomoć muslimana.

Najvećim dijelom je u tome učestvovao Generalni sekretarijat za vakufe iz Kuvajta, posredstvom Bejtuz-zekata, također iz Kuvajta. Sredstva muslimana iz ove prijateljske i bratske zemlje (u iznosu od 1,2 miliona) bila su dovoljna za finansiranje velikog dijela neophodnih radova. Ključne napore da se ova sredstva osiguraju učinila je Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koja je posredovala u ovom dobru.

U Behram-begovoj medresi ističu veliku radost zbog ove donacije i kažu da je konačno smirena velika briga koju su nosili još od početka obnovljenog rada 1993. godine, a to je kvalitetan i udoban smještaj učenica. Ističu svoju veliku zahvalnost donatorima iz Kuvajta, kao i zahvalnost svojih učenika i njihovih roditelja i staratelja.