Vjersko-kulturna manifestacija „Dani Djevojačke pećine“, ove godine je održana od 26. do 28. augusta. Najposjećenijem dijelu manifestacije, Dovi kod Djevojačke pećine, prethodili su dani u kojima je održan mevlud, tevhid i zikr u džamiji u Brateljevićima, izložba slika, te sportski susreti.

Dovi kod Djevojačke pećine su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme Ismail-ef. Smajlović, izaslanik muftije tuzlanskog Ahmed-ef. Hatunić, glavni kladanjski imam Asim-ef. Esmić, načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović, imami i hiljade muslimana. U programu su učestvovali imami Medžlisa Islamske zajednice Kladanj i hor Behram-begove medrese u Tuzli.

Izaslanik muftije tuzlanskog Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese, u svome obraćanju je naglasio da muslimani treba posebno da brinu o porodici, džematu i domovini.

U prilici kada se muslimani okupljaju kod Djevojačke pećine, upravo na ovome mjestu, trebalo bi govoriti i odati poštovanje ženi, majci, jer je ona temelj učeja i odgoja ljudskog roda, istakao je izaslanik reisu-l-uleme Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta, te posebno naglasio značaj ibadeta i naših dovišta koja su prilika da se muslimani okupe u dobru, podsjete na naše vrijednosti  i  razvijaju ih u svojim generacijama.

Dovu je na kraju programa proučio Ahmed-ef. Hatunić.

{gallery}3108160{/gallery}