U okviru planiranih februarskih aktivnosti i obilježavanja svjetskog Dana hidžaba, u prostorijama Azizije džamije u Bosanskom Šamcu, organizovano je druženje koordinatorica i žena sa područja medžlisa Gračanica, Srebrenik, Lukavac i Bosanski Šamac. Druženju je prisustvovala koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog Hasiba Saračević.

U ime domaćina riječi dobrodošlice uputila je koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu IZ-e Bosanski Šamac Alija hanuma Kapetanović. Ona se zahvalila gošćama iz susjednih medžlisa koje su posjetile ova grad, kao svojim džematlijkama koje su se pobrinule da lijepo dočekaju svoje gošće.

Prisutne je poselamio Safet-ef. Karahmetović, glavni imam, koji je predstavio Medžlis IZ-e Bosanski Šamac i upoznao gošće o najvažnijim aktivnostima i planovima rada, te je redstavnicama medžlisa poklonio i nekoliko knjiga koje govore o historijatu ovog grada i Bošnjacima, muslimanima, od druge polovine XIX vijeka pa sve do danas.

Gošće su ovaj povod iskoristile i kao dobru priliku da ukažu poštovanje i sjete se dvojice  predsjednika Predsjedništva BiH. Nakon proučene Fatihe na mezaru rahmetli Sulejmana Tihića, obišle su i rodnu kuću i spomen sobu rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića.