Ispuniti svoj ramazanski dan učenjem i slušanjem Kur’ ana je velika milost i blagodat, vrijednost i korist za čovjeka. U mnogim džamijama širom naše domovine uče se mukabele, te je sve više muslimana i muslimanki koji na mukabelama pažljivo i smjerno slušaju Božije Riječi. Kur’ an osvaja srca i živote vjernika, oblaže ih blagotvornom i ljekovitom zaštitom od svih negativnosti jer je Kur'an uputa i lijek, milost i svjetlost.

Na području Muftiluka tuzlanskog hafiske mukabele ovog ramazana se uče u Tuzli, Živinicama, Gračanici i Brčkom.

Tuzla

u Tuzli se uče tri hafiske mukabele, dvije koje uče hafizi, a jednu hafize.

Hafisku mukabelu u Džamiji „Kralj Abdullah“ poslije podne-namaza uče hafizi: Mirnes Spahić, Ahmed Huskanović, Edin Peštalić, Ahmed Rahmanović, Abdullah Kapo, Amir Hodžić, Muamer Kadrić, Ismail Fazlović, Asmir Imamović i Nedim Dervišević.

Poslije ikindije-namaza u Čaršijskoj džamiji hafisku mukabelu uči pet hafiza: Merim Đulović, Saudin Gobeljić, Nedžad Vehabović, Edin Smajić i Eldar Ćatibušić.

U Bijeloj džamiji u Slavinovićima hafisku mukabelu za žene poslije podne-namaza uče hafize: Zubejda Gobeljić, Amena Jusufović, Medina Hamzabegović, Lejla Begunić, Berina Kučković, Halima Baturić, Lejla Baturić i Zulejha Omerbašić.

Živinice

Hafisku mukabelu u džamiji Islamskog centra u Živinicama poslije ikindija-namaza uče hafizi: Bajro Delić, Sulejman Mahmutović, Mersad Nuhanović, Tarik Tufekčić i Muhamed Vrtagić.

Gračanica

U Bijeloj džamiji u Gračanici hafiska mukabela se uči poslije podne-namaza. Hafisku mukabelu uče hafizi: Zaim Šiljić, Alen Kehić i Belmin Džananović.

Brčko

Hafiska mukabela u Brčkom se uči u Bijeloj džamiji poslije podne-namaza. Mukabelu uče hafizi: Ismail Čehić, Samir Hodžić, Abdulah Mrkonjić i Abdullah Gümüş iz Ankare, Republika Turska.