Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je sjednici Izvršnog odbora Medžlisa Tuzla, koja je održana u četvrtak, 27. decembra.

Muftija Fazlović se zahvalio članovima Izvršnog odbora za njihov doprinos u mandatnom periodu 2014-2018. god. Članovima koji neće biti u novom sazivu Izvršnog odbora uručene su zahvalnice i prigodne hedije. Muftiji Fazloviću je uručena knjiga „Tuzlanski vakufi – II knjiga“ koja je autorsko djelo uposlenika Medžlisa Dženana Rahamnovića i Elmedina Avdibašića. Knjiga je dio edicije o tuzlanskim vakufima, a nedvno je izašla iz štampe.

Prigodnim riječima obratio se predsjednik Izvršnog odbora Hasan-ef. Spahić koji je istakao da je ovaj saziv pokazao visok nivo odgovornosti i doprinosa zajednici.

Izvršni odbor činilo je 14 članova (10 džematlija i 4 uposlenika) i glavni imam. U proteklom periodu članovi su bili: Alem-ef. Alić, Jusuf Ališehović, Omer Delalić, Mensur Husić, hafiz Ahmed-ef. Huskanović (glavni imam), Muhamed Ibrišević, Adis Islamović, Muhamed Ali Mahmud, Admir Muratović, hafiz Edin-ef. Peštalić Amir Sakić, Vehid Serhatlić, Hasan Spahić (Predsjednik Izvršnog odbora), Emir-ef. Šečić, Fehim-ef. Veladžić, i po službenoj dužnosti sekretar Medžlisa Dženan Rahmanović.

Hadžija Jusuf Ališehović bio je član Izvršnog odbora u više saziva, oko 20 godina, a dugi niz godina bio je predsjednik Komisije za finansije. Porodici Ališehović će biti dodijeljeno posthumno priznanje i zahvalnica za njegov veliki doprinos u radu Medžlisa Tuzla i odgovoran odnos prema Zajednici u cjelini.