Iftar za 200 postača upriličen je u petak 25. maja u tuzlanskom džematu Moluhe.

Iftaru su prisustvovali dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, kao i džematlije džemata Vitinica predvođeni imamom ovog džemata Islam-ef. Mehmedovićem, te učenici i profesori Behram-begove medrese koji su uključeni u ramazanski program Autobus prijateljstva.

U ime domaćina obratio se imam džemata Moluhe Memsudin-ef. Gobeljić. Koji se zahvalio porodici Sene Muratović i Benjamina Halilovića koji su finansijski podržali organizaciju ovog iftara, te im je uručena hedija i zahvalnica u ime džemata. Upriličen je i svečani čin bratimljenja džemata Moluhe i Vitinica. Iftaru je prisustvovalo oko 70 džematlija iz džemata Vitinica, a o historijatu ovog džemata prisutnima je govorio Islam-ef. Mehmedović.

Poslije iftara učenici Behram-begove medrese izveli su kratak program, a nekoliko ilahija su izvele i džematlijke džemata Vitinica, kao i polaznica mekteba Moluhe Amna Hasić.

Predstavljena je i knjiga „Allahov poslanik, s.a.v.s., i njegova porodica ehli-bejt“ autora Jusufa Džafića.

Nakon teravih namaza predavanje je održao dr. Sead-ef. Seljubac koji je govorio o obavezama u toku mubarek mjeseca ramazana, kao i blagodatima koje nosi ovaj mjesec.