U Behram-begovoj medresi u Tuzli je u srijedu 29. juna ove godine priređen iftar Muftijstva tuzlanskog.

Domaćin na iftaru je bio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovao mu je i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Iftaru su prisustvovali muftija bihaćki Hasan-ef. Makić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić,potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri u Vladi Kantona, te brojni drugi uglednici izpolitickog, javnog, privrednog i vjerskog života.

Nakon zajedničkog akšam-namaza i iftara goste je poselamio i obratio im se muftija Fazlović. On se svima zahvalio na dolasku i pozvao na zbližavanje i saradnju, posebno u danima ramazana kada je i bereket veći.

Obraćanje je imao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, koji je kazao da je Islamska zajednica duhovna kuća Bošnjaka i da u njoj ima mjesta za sve. Reisu-l-ulema je istakao potrebu očuvanja našeg vjerskog i nacionalnog identiteta, te da u tome smislu naša borba nije prestala i da nam se valja čvršće hvatati u koštac s izazovima. 

{gallery}3006160{/gallery}