Polaznici mekteba iz džemata Vlasenica (grad), Gradina, Pomol, Skugrići, Cerska i Rovaši u subotu, 4. 6. 2022. godine, boravili su u Tuzli. Ovom prilikom upoznali su se sa znamenitostima ovog bosanskohercegovačkog grada. Posjetili su Behram-begovu medresu, centar grada, najveću džamiju na području Muftijstva tuzlanskog, Džamiju Kralj Abdullah, a u kulturno-zabavnom dijelu su pogledali film u tuzlanskom kinu te boravili u Bingovom ZOO vrtu.

Nurdin-ef. Grahić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica, je istakao da su za realizaciju ove ekskurzije zaslužni Muftijstvo tuzlansko, Behram-begova medresa i neformalna grupa bosanskohercegovačkih patriota koji rade u Kataru, zahvaivši im se za inicijativu i pomoć u organizovanju posjete.

– Obzirom da bošnjačka djeca kroz obrazovni sistem veoma malo uče o svojoj kulturi, tradiciji i običajima, ovo je jedan, sa više gledišta značajan događaj u njihovim životima. Nadamo se da će današnji dobročinitelji nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima i da će i druga djeca dobiti ovakvu priliku i počast kao što su naša danas. Da ih Allah nagradi najboljom nagradom na oba svijeta i da da svako dobro njima i njihovim porodicama. Hvala u ime djece i njihovih porodica – kazao je za Preporod.info efendija Grahić.

(Alem Dedić/Preporod.info)