Muftija tuzlanki Vahid-ef. Fazlović posjetio je, u srijedu 11. oktobra, Medžlis Islamske zajednice Puračić u Lukavcu.

U džamiji u Turskom Lukavcu je 11. oktobra održan prigodan program povodom obilježavanja trideset godina od izgradnje džamije u ovom džematu. Program su izveli imami i hor Medžlisa IZ-e Puračić, te učenici i učenice Behram-begove medrese.

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, u svome obraćanju je kazao da je put do džamije, put do Dženneta. On je istakao da je razmišljanje o džematu u isto vrijeme i preispitivanje nas samih o tome kakvi smo kao džematlije, kakav je naš namaza, ali i kakvi smo u našoj porodici, komšiluku, kakav je naš merhamet, dobročinstvo kojeg mora biti među nama. Puno je vrijednosti koje imamo i koje smo sačuvali, a džamija i džemat, kao i naša Islamska zajednica, su doprinijeli tome. Ima i onih oblasti koje kod nas mogu biti bolje, pa ih valja osvijetliti i ispravljati, poručio je muftija Fazlović.

  turski lukavac1

Obilježavanju ovog značajnog jubileja prisustvovao je veliki broj džematlija kojima su se obratili i imam džemata Ekrem-ef. Mrahorović, glavni lukavački imama Zijad-ef. Vehabović i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić.

turski lukavac14

Tokom ove posjete, muftija Fazlović se susreo sa glavnim imamo Zijad-ef. Vehabovićem i imamima ovog medžlisa. Susretu je prisustvovao i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić.

turski lukavac12

turski lukavac15