U zvorničkom naselju Drukovići kod Zvornika u četvrtak 30. oktobra ove godine klanjana je dženaza Raziji-Naziji Beganović, majci kojoj su 1. juna 1992. godine srpske snage predvođene lokalnom zvorničkom policijom ubile šest sinova i supruga.

Dženazu je predvodio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, a prisustvovali su joj mnogobrojni imami, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, ministar u Vladi Federacije Edin Ramić, te rodbina i mještani okolnih sela.

U svome obraćanju, prije klanjana dženaze namaza, muftija Fazlović je istakao da zločinci nikada neće ostati mirni, stići će ih pravda na ovome svijetu, bez obzira kolika je bila. Neće biti mirni pred svojom savješću, a na ahiretu će biti u vječnoj tamnici. Naglasio je da majka Nazija odlazi sa svojom neizmjernoj boli, ali čiste savjesti. Nazija će nam ostati kao veliki orijentir, čije se boli i iskušenja, uvijek kada nam je teško, valjamo prisjetit.

Tabut sa tijelom Nazije Beganović u mezar su spustili njeni unuci Mirza i Munib, sinovi njenih ubijenih sinova Idriza i Muriza. 

rbrganovic dzenaza 151